Tanácsok

Menyasszonyi csokor

Tanácsok

Vőlegénykitűző                                                                                        A násznép közül kiemeli a vőlegényt, és egyértelművé teszi a menyasszonnyal való összetartozása. A kitűző általában a menyasszonyi csokor virágaiból készül és stílusában is kapcsolódik a menyasszonyi csokrához. Azonban figyelembe kell venni a vőlegény ruhájának a színét és stílusát. A tartó klipsz, (amelyre a kitűző készül) rögzítése lehet tűs ill. mágneses megoldású. Mindkét megoldás biztonságos, de talán a mágneses ruha kímélőbb. Egy általam fejlesztett technikát alkalmazva a virágfejek sem „repülnek le” az est végéig. 

Tanú, örömapa kitűző
Férfiaknak a vőlegény kitűzőjéhez hasonló, kevésbé díszített változatot készítünk.
Női tanú esetén kardíszt, válldíszt vagy csuklódíszt javaslunk összhangban a többi kitűzővel.

Eldobócsokor                                                                                             Az eldobó csokor Amerikából átvett szokás. A menyasszony a szertartás után a templom kapuján kilépve, a vendégeknek háttal állva eldobja a csokrát. A menyasszonyi csokor virágaiból készül. Lényegesen kisebb méretű és könnyebb. Divatba jött, hogy 2-3 részre repül szét eldobáskor. Egy könnyen bontható masnival kötjük össze, amit a menyasszony az eldobás előtt gyorsan ki tud oldani. Így több hajadon lány lesz a következő menyasszony és az elkapás sorrendjében mennek férjhez.

Koszorúslányoknak                                                     Általában a csuklódísz és koszorú a legjellemzőbb, mert e praktikus megoldások nem foglalják le a koszorúslányok kezét. Érdemes a menyasszony virágaival megegyezőt kérni, hogy a koszorúslány ruhájának színétől függetlenül minden egységes legyen. Koszorúslányok részére készíttethetünk: hajdíszt, koszorút,kardíszt,

csuklódíszt, kis csokrot, rózsaszirmot kosárkában

 

 

Menyasszonyi csokor

WeblapÉpítő